Rydd rom for julesex

Stikk av

- Man kan jo blikkflørte med hverandre selv om andre er til stede, men det er neppe særlig tilfredsstillende. Mitt råd er å komme seg ut. Stikke av litt, rett og slett. I minst én time om dagen. 

Vennesland mener avstikkerne bør planlegges og tilrettelegges til tider der det ikke er påkrevd at man skal være tilstede, slik at ikke resten av familien sitter og venter med middagen, for eksempel. Hun understreker at det er helt i orden å informere de andre om at man trenger litt tid for seg selv for å pleie forholdet, så slipper man spørsmål om om hvor man har vært. Men hvor skal man dra?

Vær kreativ

- Det gjelder å være litt kreativ. Kanskje er det et pensjonat i nærheten hvor man kan ta inn for et par timer. Man kan ha et stevnemøte i bilen, eller rett og slett ligge med hverandre ute i naturen, sier Vennesland.

- Det kan kanskje bli kaldt nå?

- Hehe. De fleste har vel hatt sex ute i sin ungdom. Det gjorde ingenting at det var litt småkaldt, eller at det var med kvister som stakk, gjorde det vel? 

Hovedsaken er at man vekker sansene til hverandre, mener samlivsrådgiveren. 

Ikke ta de tunge tingene nå

- Sex er mer enn samleie. Berøring er viktig. Man kan kline, ta på hverandre, skape en gjensidig intimitet. Mange par trenger det. Særlig om de har hatt en periode der de har fått vært for lite sammen. Kanskje har de egentlig ikke snakket ordentlig med hverandre siden sist ferie.

Få lyst på lystRydd rom for julesex

At mobilen må bort under slike møter er Vennesland helt klar på. Man bør vie oppmerksomheten til hverandre når man først har anledning. Og man bør hygge seg.

- Gå inn for å gjøre partneren glad, gjør møtet til en vitamin-innsprøytning. Kanskje finnes det tunge temaer du har lyst til å ta tak i, men ikke bruk slike anledninger til det. Skal man møtes om de tunge tingene må man også kunne gripe de gode stundene. Man trenger ikke mestre så mye alltid. Noen ganger er det bra å bare nyte hverandres selskap.