Tidspunktene du bør notere deg

7.00-9.00: Super tid for morgensex

Om morgenen er kroppens hormonnivåer på topp. Oxytocin, kroppens kosehormon finnes det mye av på morgenen. I tillegg gjør både kroppsvarme, ro og intimitet sitt til at dette er en perfekt tid for både kjappiser og lengre seanser. Sørg bare for å ha fått nok søvn, slik at du ikke er ulidelig morgengretten. 

KKs egen sex- og samlivssekspert, psykolog Peder Kjøs har tidligere gitt råd til hvordan man kan unngå å bli for trøtt for sex. Hans råd er kort og godt å prioritere mer søvn, slik at sexlysten vekkes igjen. 

- Folk ser jo på tv til sent på kveld, står opp med underskudd neste dag, jobber seg slitne, og blir sofapoteter også neste kveld, sier Peder Kjøs. 

- Det høres realistisk og velkjent ut at folk er for trøtte til å ha sex. Ikke så rart, folk sover i gjennomsnitt flere timer mindre hvert døgn nå enn på 60-tallet. Utrolig, men sant, sier han.

Hvordan kan du få mest mulig ut av den hyggelige morgenstunden?= Her får du tipsene

9.00- 11.00 Nå kommer de gode ideene

Du er våken og du har spist frokost. Og du er fremdeles opplagt. 
- Kroppens produksjon av stresshormonet kortisol er i gang. Det kan faktisk hjelpe deg å prestere bedre og holde fokus, sier Sung Lee ved International Brain Education Association til CNN.com.

Det kan derfor være lurt velge de oppgavene som krever topp kosentrasjon, og få de unna nå. 

14.00-15.00 Ta en pause

Det kan skje den beste. Hele 80 prosent av alle nordmenn sier de føler seg energiløse på ettermiddagen i vinterhalvåret. Energinivået daler, og noe som nærmest ligner narkolepsi gjør deg så sløv og trøtt at du er nær ved å duppe av ved pulten. Og ennå er det flere timer igjen av arbeidsdagen. Det lureste du kan gjøre nå er å ta en kjapp tur ut i frisk luft. 

Dette gjør en rask tur med deg: 
1. Klarner hjernen. Det øker blod – og oksygentilførselen, så du føler deg mer opplagt. Å gå er også bra for hukommelsen, kreativiteten og problemløsende egenskaper.
2. En tur senker blodtrykket og styrker benmuskulaturen.
3. Å være ute er bra for immunforsvaret. Å gå øker oksygennivået i blodet ditt som igjen styrker immunforsvaret så du kan stå i mot forkjølelse og influensa.

15.00-18.00: Fiks det som tar tid

Enten du skal sortere papirer, male vegger, kjøpe nye jeans eller handle inn varer for hele den kommende uka: Nå er tiden å gjøre det på. Disse timene er nemlig perfekte for å få unna oppgaver som ikke er for krevende, men som tar lang tid. 
- Hjernen er alt nå mye trøttere, sier lege og klinisk nevropsykolog Paul Nussbaum til CNN.com.
 
 
 Tidspunktene du bør notere deg
 
18.00-20.00 Unngå å bli sofapotet

Å gjøre noe fysisk hjelper deg faktisk med å bekjempe den psykiske trøttheten. Etter en kveldsøkt i treningstøy, vil du fokusere bedre mentalt i kveldstimene og få en bedre natts søvn. Minn deg selv på at denne fordelen, men hvis det ikke er nok til å få deg i løpeskoene burde du spise gode karbohydrater og proteinrik mat. Det hjelper på energien. En kopp kaffe en time før trening kan også hjelpe. Litt bensin til kroppen gir deg energien til å trene når ettermiddagen sliter i motivasjonen din. 

Har du ikke tid til å trene så ofte eller lenge som du ønsker? Dette er øvelsen som kan få fart på forbrenningen på ti minutter.

1. Hopp på en ergometersykkel eller vanlig sykkel
2. Varm lett opp i to minutter
3. Gi på med så høy belastning og så raskt tempo du bare klarer i 30 sekunder
4. Ro ned med lavere belastning og tempo i 30 sekunder
5. Gjenta 30-sekundersøktene med hvile syv ganger til